Palkkatuen, täsmäkoulutuksen, rekrykoulutuksen ja starttirahan käsittelyt tauolla
Työntekijöiden osaamisen kehittäminen
Meiltä löydät useita erilaisia ratkaisuja sekä tulevan että nykyisen henkilöstön koulutukseen ja osaamisen kehittämiseen. Tutustu alla oleviin vaihtoehtoihin ja ota rohkeasti yhteyttä. Käydään tilanne yhdessä läpi ja katsotaan mikä vaihtoehto toimisi parhaiten.
Ota yhteyttä!
Seinäjoki, Ilmajoki ja Isokyrö
-
Kivisaari Marja-Elina
-
asiantuntija
- marja-elina.kivisaari@seinajoki.fi
- Alvar Aallon katu 9 C, 60100 , Seinäjoki
-
Seinäjoen kaupunki toimii TyöLakeuden työllisyysalueen vastuukuntana ja siksi postiosoitteissamme ja sähköpostiosoitteissamme viitataan Seinäjoen kaupunkiin.
Koulutuksia
Osaamista nykyiselle ja tulevalle henkilöstölle
Yhteishankintakoulutus on työvoimakoulutusta, jota työvoimaviranomainen voi järjestää yhdessä työnantajan, yrittäjäksi aikovan henkilön toimeksiantajan tai yrittäjyysoikeudet luovuttavan yrityksen kanssa siten, että tämä osallistuu koulutuksen rahoittamiseen.
Työnantajana voit järjestää työvoimakoulutusta nykyisen tai tulevan henkilöstön ammatillisen osaamisen ja valmiuksien lisäämiseksi. Voit järjestää yhteishankintakoulutusta silloin, kun koulutus kohdentuu palvelukseesi palkattaville henkilöille, palveluksessasi oleville työntekijöille tai vuokratyöntekijöille, tai palveluksestasi lomautetuille tai irtisanotuille henkilöille. Yhteishankintakoulutus voi olla myös suunnattu sinulle yrittäjänä, kun olet aloittamassa yritystoimintaa.
Toimi näin
Ota yhteyttä alueesi työvoimaviranomaiseen ja tee esitys yhteishankintakoulutuksesta.
Arvioimme kanssasi henkilöstön koulutustarpeet ja teemme alustavan koulutussuunnitelman.
Kenelle ja millä ehdoin
Työvoimaviranomainen selvittää, täyttyvätkö koulutuksen edellytykset ja onko koulutukselle tarvetta.
Yhteishankintakoulutuksen järjestäminen edellyttää, että yritys osallistuu koulutuksen kustannuksiin. Työnantajan ja työvoimaviranomaisen maksuosuudet koulutuksen kokonaishinnasta määräytyvät sen mukaan, kenelle koulutus on suunnattu.
Jos yhteishankintakoulutus on suunnattu työnantajan palvelukseen palkattaville henkilöille, on työnantajan maksuosuus koulutuksen kokonaishinnasta ilman arvolisäveroa vähintään 30 prosenttia ja työvoimaviranomaisen osuus enintään 70 prosenttia.
Jos yhteishankintakoulutus on suunnattu työnantajan palveluksessa oleville työntekijöille tai vuokratyöntekijöille, joiden tarkoitus on jatkaa työnantajan palveluksessa, on työnantajan maksuosuus koulutuksen kokonaishinnasta ilman arvolisäveroa vähintään 30–50 prosenttia. Maksuosuudet määräytyvät työnantajan palveluksessa olevien työntekijöiden määrän ja työnantajan vuosiliikevaihdon tai taseen perusteella.
Jos koulutus on suunnattu työnantajan palveluksesta lomautetuille tai irtisanotuille henkilöille, on työnantajan maksuosuus koulutuksen kokonaishinnasta ilman arvolisäveroa vähintään 20 prosenttia ja työvoimaviranomaisen osuus enintään 80 prosenttia.
Yhteishankintakoulutuksena ei rahoiteta tavanomaista perehdytys- ja henkilöstökoulutusta, jotka kuuluvat työnantajan kustannettaviksi tai koulutusta, jota työnantajat järjestävät noudattaakseen kansallisia koulutusnormeja.
Yrittäjäksi aikovana voit järjestää yhteishankintakoulutusta yrittäjävalmiuksien lisäämiseksi itsellesi, jos sinulla olisi yrittäjänä harvalukuisia toimeksiantajia tai tarkoituksesi on hankkia yrittäjyysoikeudet toiselta yritykseltä.
Oppisopimuksella hyvästä tyypistä erinomainen työntekijä
Oppisopimus on hyvä mahdollisuus kouluttaa erinomainen työntekijä, tai tehdä nykyisestä henkilöstöstäsi aiempaa monipuolisempia osaajia.
Oppisopimuksesta ei tule työnantajalle muita kuluja kuin työntekijän palkkakustannukset. Lisäksi työttömän työnhakijan palkkaamiseen oppisopimuksella voi hakea harkinnanvaraista palkkatukea.
Oppisopimuksessa työntekijä on työsuhteessa työnantajaan ja opiskelee samaan aikaan toisen asteen tutkintoa tai tutkinnon osaa. Oppiminen tapahtuu työpaikalla, mutta koulutusta voi täydentää myös oppilaitoksen teoriaopinnoilla.
Tyypillisesti työntekijä etsii itse oppisopimuspaikan, mutta työnantaja voi etsiä myös itse oppisopimuskoulutettavaa työntekijää.
Lisää tietoa oppisopimuksesta löydät Oppisopimus – Kouluttaudu tai kouluta ammattiin työpaikalla