Palkkatuen, täsmäkoulutuksen, rekrykoulutuksen ja starttirahan käsittelyt tauolla
Tukea työntekijän palkkaamiseen
Työttömän työnhakijan palkkaamiseen voit saada palkkatukea 50 prosenttia palkkakustannuksista. Alentuneesti työkykyisen työllistämiseen voi saada tukea jopa 70 prosenttia.
Työkokeilu puolestaan antaa sekä työnhakijalle, että työnantajalle mahdollisuuden katsoa miten työnteko sujuu.
Tutustu näihin
Palkkatuki
Palkkatuki on harkinnanvarainen tuki, jota voidaan myöntää käytettävissä olevien määrärahojen puitteissa työnhakijan tilanteen perusteella, kun tietyt kriteerit täyttyvät.
Palkkatuen määrä on 50 prosenttia työntekijän palkasta, ja heikentyneesti alentuneesti työkykyisillä 70 prosenttia palkasta. Palkkatuki maksetaan suoraan työnantajalle.
Palkkatukea myönnetään yleisimmin viideksi tai kymmeneksi kuukaudeksi. Palkkatukijakson pituuden määrittää työnhakijan työttömyyden kesto. Yli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien työllistämiseksi palkkatukea voidaan myöntää enintään 24 kuukaudeksi kerrallaan. Alentuneesti työkykyisten palkkaamiseksi palkkatukea voi saada ensin 10 kuukautta ja sen jälkeen enintään 24 kuukautta kerrallaan.
Työnantaja hakee palkkatukea työntekijän palkkakustannuksiin Työmarkkinatorin Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Palkkatukea kannattaa hakea hyvissä ajoin ennen työsuhteen alkamista. Palkkatuella tuettava työsuhde ei saa alkaa ennen kuin tuen myöntämisestä on tehty päätös.
Lisätietoa palkkatuen mahdollisuuksista saat soittamalla (9-15) tai sähköpostitse tyolakeus.yrityspalvelut@seinajoki.fi
06 416 6546
Työkokeilu
Työkokeilu antaa työnhakijalle ja työnantajalle mahdollisuuden kokeilla miten työ sujuu. Työkokeilu ei ole työsuhde, vaan työllistymistä edistävä palvelu.
Työkokeilusta ei saa koitua järjestävälle taholle kilpailuetua.
Työkokeilun kesto vaihtelee työnhakijasta riippuen, sillä työkokeilulle asetetut tavoitteet ja työkokeilijoiden tilanteet vaihtelevat. Työkokeilu voi kestää samalla työnantajalla enintään kuusi kuukautta.
Työkokeilun päivittäinen ja viikoittainen tuntimäärä vaihtelevat työkokeilijan tilanteesta riippuen. Työkokeilua voidaan järjestää päivässä 4–8 tuntia ja sitä voi olla enintään viitenä päivänä viikossa. Työkokeilu voi sijoittua eri vuorokaudenaikoihin sekä viikonlopuille, jos ne ovat tyypillisiä työaikoja kokeiltavassa työssä.
Työkokeilua ei saa aloittaa ennen kuin siitä on sovittu työllistymissuunnitelmassa, tai sitä korvaavassa suunnitelmassa.
Työkokeilu voidaan järjestää esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:
- Henkilöltä puuttuu ammatillinen koulutus tai hän suunnittelee alan tai ammatin vaihtoa. Tavoitteena on selvittää, kiinnostaako ala tai ammatti tai onko jokin tietty ala tai ammatti mahdollinen.
- Henkilö pohtii, olisiko yrittäjyys sopiva uravaihtoehto
- Henkilö on ollut poissa työmarkkinoilta esimerkiksi työttömyyden tai lastenhoidon takia, ja työkokeilulla selvitetään, onko hänen osaamisensa ajan tasalla ja minkälaista tukea hän tarvitsee päästäkseen takaisin työhön.
- Henkilö on ollut aiemmin toisen maan työmarkkinoilla, ja työkokeilulla selvitetään hänen edellytyksiään työllistyä Suomessa ja millaisia palveluja hän siihen tarvitsee.
Ota yhteyttä kun haluat lisätietoa palkkatuen mahdollisuuksista!
Palvelemme yrittäjiä ja työnantajia klo 9-15 numerossa 06 416 6546 sekä sähköpostitse tyolakeus.yrityspalvelut@seinajoki.fi